Catharinastraat 4, 4811 XH, Breda

Geopend​

Tarieven

Wil je een keer spelen, dan zijn dit de kosten per uur voor een tafel. Per dag of tijdstip kunnen de tarieven verschillen.

Let’s Play Some Pool

Niet iedereen is een Pool-expert. Daarom hebben we de regels van het spel hier voor je uitgelegd

Hoe leggen we de ballen goed neer?

Het spelsoort dat het meeste wordt gespeeld is 8-Ball. Alle 15 ballen worden in de driehoek gelegd. De voorste bal moet op de stip, de zwarte 8-ball in het midden, 1 hoekbal moet gestreept en de andere hoekbal moet vol gekleurd zijn.

De ballen liggen klaar, en nu?

De speler die begint moet de witte bal van achter de hoofdlijn zo hard mogelijk op de klaargelegde ballen stoten (Break). Als er 1 of meerdere ballen met de break in de pocket(s) gaan dan mag deze speler doorgaan en kiezen voor de gestreepte of de vol gekleurde ballen. Als er met de break geen ballen in gaan, dan is de tegenspeler aan de beurt en moet hij/zij kiezen voor de gestreepte of vol gekleurde ballen. Pas nadat 1 van de spelers een bal heeft weggespeeld (gepot) is bepaald wie de vol gekleurde ballen of de gestreepte ballen heeft. De speler moet al zijn ballen eerst wegspelen voordat hij de zwarte 8-ball mag potten.

Call-Shot! Wat??

8-ball is één van de spelsoorten die het zogenaamde call-shot hanteert. Dit wil zeggen dat de speler bij elke bal vooraf moet aangeven in welke pocket hij/zij deze bal gaat potten. De speler blijft aan de beurt zolang de ballen correct worden gepot. Indien een bal in een andere dan de aangekondigde pocket wordt gestoten, of wanneer de speler mist, is zijn/haar beurt voorbij.

Wat te doen met de zwarte 8-ball?

Als een speler alle ballen van zijn kleur (gestreepte of vol) heeft weggespeeld, moet hij/zij de zwarte 8-ball potten. Ook voor deze bal moet de speler van tevoren (per beurt) aangeven in welke pocket hij/zij deze wilt gaan potten. Wanneer dit lukt, wint de speler het zogenaamde “Rack”. De veel gehanteerde regel dat de zwarte 8-ball in de tegenovergestelde pocket moet worden gespeeld is geen officiële regel.

Wat zijn de regels bij een fout

Fouten zijn o.a. wanneer de witte bal in de pocket verdwijnt, een bal van de tafel afgaat, de 8-ball of een bal van de tegenstander eerst geraakt wordt (i.p.v. een eigen bal) en als een speler helemaal geen bal raakt. Indien een speler een “foul” maakt, krijgt de tegenstander “ball-in-hand”. Dit wil zeggen dat hij/zij de witte bal overal op tafel mag plaatsen om van daaruit verder te spelen. De veel gehanteerde regel dat de tegenspeler 2x achter elkaar mag stoten, is geen officiële regel.

Heb ik al gewonnen?

De speler die als eerste al zijn/haar ballen plus de zwarte 8-ball correct weet weg te spelen wint het spel. Indien de 8-ball in een niet aangewezen pocket gaat, wint de tegenspeler!

 

Live sport op tv

Naast Pool hebben wij een warm hart voor ander sporten. Voetbal, tennis, wielrennen, … Bekijk het allemaal op onze tv-schermen.

Darts

Ja, we zijn een spelletjescafé. Je kunt, als er niemand aan het spelen is, zonder te reserveren gebruikmaken van de borden.